پمپ هیدرولیک چیست ؟
پمپ هیدرولیک به انگلیسی Hydraulic Pumps یک دستگاه مکانیکی است که در یک سیستم هیدرولیک دبی تولید می نماید . با فشرده سازی سیال از طریق سیستم داخلی ، نیروی مکانیکی را به انرژی هیدرولیک تبدیل میکند.سعی می کنیم به پاسخ پرسش هایی نظیر ،
تعریف انواع پمپ هیدرولیک چیست ؟
پمپ هیدرولیک فشار بالا چیست ؟
انواع پمپ هیدرولیک چیست ؟
طرز کار پمپ هیدرولیک چیست ؟
ساختار پمپ هیدرولیک چیست ؟
کاربرد پمپ هیدرولیک چیست ؟
خصوصیات یک پمپ خوب چیست ؟
پمپ هيدروليكي را چگونه نگهداری کنیم ؟
پمپ هیدرودینامیکی و هیدرواستاتیکی چیست ؟
راندمان حجمی و حجم جابجایی، پمپ ها را توضیح دهید ؟
پمپ های چرخ دنده ای و ویژگی آنان را تشریح نمایید ؟
پمپ های پرهای و ویژگی آنان را تشریح نمایید ؟
پمپ های پیستونی و ویژگی آنان را تشریح نمایید ؟
به تشریح بپردازیم.
از آغاز زندگی یکجانشینی بشر همواره حل چالش دسترسی به آب های زیرزمینی وجود داشته . یکی از افتخارات مهندسی و معماری ساخت قنات ها هستند . اولین بار ایرانیان موفق به ساخت پمپ شدند این مبدل ها انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کردند.
انواع مختلفی از پمپ های هیدرولیک امروزه تولید و ارایه می شود ، پمپ های دنده ای، پمپ های پره ای، پمپ های پیستونی، پمپ های پیچی، پمپ دنده ای هیدرولیک ، پمپ دنده داخلی ، پمپ پره ای هیدرولیک ،پمپ کارتریجی ، پمپ پیستونی محوری و پمپ پیستونی شعاعی ، پمپ دنده ای پاور پک ، پمپ کارتریجی دبی متغیر، پمپ پیستونی دبی متغیر و پمپ دستی هیدرولیک.
همه ی انواع پمپ ها دارای شماتیک ،طراحی و ویژگی های منحصر به فرد خود هستند ولی نکته مشترک در همه آنها این است که با ایجاد خلاء در یک محفظه پمپ سیال را به داخل مکش می نماید .
پمپ هیدرولیک چیست ؟
پمپ هیدرولیک دستگاهی است ،که انرژی مکانیکی را از منبعی دریافت نموده و به انرژی جنبشی سیال یا انرژی هیدرولیکی تبدیل می نماید. در ورودی پمپ خلاء ایجاد میشود، مایع از مخزن وارد خط ورودی به پمپ میشود و با عمل مکانیکی این مایع را به خروجی پمپ میرسد و آن را وارد سیستم هیدرولیک میکند.
اصل فیزیکی و عملکردی مهم پمپ های هیدرولیک از اصل پاسکال نشأت میگیرد . پمپ های هیدرولیک در سیستم های هیدرولیک در دو نوع هیدرواستاتیک یا جابجایی مثبت و هیدرودینامیک یا جابجایی منفی طبقه بندی می شوند .
تعریف پمپ هیدرولیک چیست ؟
همانگونه که موتور الکتریکی یا موتور احتراقی نیروی برق و گرما را به انرژی جنبشی برای انجام کارهای مختلف تبدیل می نمایند پمپ هيدروليك، مبدلی است كه انرژي مكانيكي سیال را به انرژي هيدروليك جهت استفاده ی عملگر ها تبديل مینمايد خود این فرایند عامل جابجایی و هل دادن سیال و تولید جریان نیز می گردد.
مهمترین دسته بندی پمپ
معمولاً سه نوع ساختار اصلی پمپ مورد بررسی قرار می گیرد ولی دو نوع دیگر هم وجود دارد که فعلا به دو گروه پمپ های تخلیه و پمپ های دفع نمی پردازیم .
پمپ های دنده ای Gear Pumps
پمپ های پیستونی Piston Pumps
پمپ های پره ای Vane Pumps
پمپ های کلاچ Clutch Pumps
پمپ های تخلیه Dump Pumps
پمپ های دفع Refuse Pumps
در مورد پمپ هیدرولیک، هر پمپ بصورت کلی فارغ از نوع مکانیزم، بر اساس نوع چرخش شافت ممکن است دارای طراحی تک چرخشی یا دو چرخشی باشد . یعنی شفت پمپ ممکن است توانایی چرخش فقط در یک جهت ساعتگرد یا پادساعتگرد، پمپ تک عاملی Single-Action Pump و امکان مکش و انتقال سیال فقط در یک جهت را داشته باشد ، یا قادر به گردش در هر دو جهت و پمپ دو عاملی Double-Action Pump با امکان مکش و انتقال سیال در بیش از یک جهت باشد .
مشخصات فنی پمپ هیدرولیک چیست؟
پمپ های هیدرولیک مشخصه های فنی مشترک و اساسی فراوانی دارند که برخی از مهم ترین این مشخصه ها عبارتند از:
نرخ جریان یا دبی :
در حقیقت مقدار مایعی که پمپ میتواند در واحد زمان جابجا نماید یا حرکت دهد نرخ جریان نامیده می شود و واحد اندازه گیری آن گالن در دقیقه (GPM) یا لیتر در دقیقه (LPM) میباشد. دبی یک پمپ هیدرولیک بر مبنای نوع طراحی و عملکرد آن متغیر است.
فشار:
هر پمپ های هیدرولیک برای عملکرد مطلوب در فشار معینی طراحی می شود ، از منظر دیگر برای هر شرایط فشاری نوع خاصی از پمپ ها ایده آل هستند .واحد اندازه گیری فشار کاری پمپ پوند بر اینچ مربع (PSI) یا بار (bar) است . بازه ی فشاری که یک پمپ هیدرولیک میتواند در آن عملکرد مطلوبی داشته باشد تابعی از نوع طراحی و مکانیزم داخلی پمپ ، سرعت کارکرد پمپ و ویسکوزیته سیال می باشد.
راندمان:
پمپ های هیدرولیک از منظر بازده هم سطوح مختلفی دارند ، هرچه نسبت توان خروجی به توان ورودی بالاتر باشد یعنی بازده و راندمان پمپ های هیدرولیک بالاتر است و این یعنی کاهش مصرف انرژی و هزینه های عملیاتی .
نوع پمپ:
پمپ های هیدرولیک انواع مختلفی دارند که هر نوع پمپ ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد خود را دارد مثلا پمپ های دنده ای صدای کم ، پمپ های پره ای دبی بالا، پمپ های پیستونی فشار بالا را پشتیبانی می نمایند . همه ی پمپ ها می توانند دوبل یا هر چند طبقه ارایه شوند .
نحوهی نصب:
پمپ های هیدرولیک را بر پایه ی نحوه ی نصب نیز میتوان طبقه بندی نمود . گروهی از آنها را می توان مستقیماً روی موتور یا روی گیربکس پیکربندی و نصب نمود گروهی فقط باید غرق در سیال نصب گردند و … مشخصه ی نحوه ی نصب به دلیل تاثیر مستقیم بر عملکرد، راندمان و سهولت تعمیر و نگهداری بسیار حائز اهمیت می باشد.
الزامات تعمیر و نگهداری:
تعویض سیل ها، آب بندها و فیلترها، و بازرسی منظم و دوره ای قطعات برای بررسی عدم سایش یا آسیب آنها و … می تواند موجبات اطمینان از عملکرد مطلوب و ایمن پمپ را به ارمغان آورند.
ویژگی های پمپ هیدرولیک چیست؟
پمپ هیدرولیک دارای یک سری از ویژگی های مخصوص به خود هستند که به بررسی چند عناوین مهم می پردازیم :
فشار ΔP که واحد آن bar است.
دبی QV که واحد آن l/min است ، دبی حجم مایعی است که پمپ در یک زمان معین تحویل میدهد.
جابجایی که واحد آن cm3 است ، و برابر حجم سیال پمپ شده در هر چرخش است
سرعت چرخش N که واحد آن دور در دقیقه RPM است
توان هیدرولیک Ph که واحد آن کیلووات KW است
راندمان ، بازده مفید پمپ که همواره باید پس از محاسبه تمامی موارد اتلاف انرژی نظیر اصطکاک سنجیده شود.
انواع پمپ های هیدرولیک چیست؟
پمپ دنده ای Gear Pump
انواع پمپ هیدرولیک دنده ای Hydraulic Gear Pumps
پمپ هیدرولیک دنده ای چیست ؟
همانگونه که از نامشان پیداست این پمپ ها از مجموعه ای از چرخ دنده ها برای حرکت سیال هیدرولیک از ورودی به خروجی استفاده میکنند. آنها از نظر طراحی ساده ترین ودر عین حال پرکاربردترین نوع هستند، هزینه پایینی دارند و میتوانند نرخ جریان بالایی را در فشارهای متوسط ارائه دهند. پمپ های دنده ای را معمولاً در تمامی سیستم های هیدرولیک می توانید مشاهده نمایید .
پمپ دنده ای هیدرولیک در ردیف پمپ های با جابجایی مثبت است یعنی با هر چرخش شفت پمپ همان حجم جریان تولید میشود ، جهت انجام این امر از مجموعه ای از چرخ دنده ها برای حرکت سیال هیدرولیک در یک سیستم هیدرولیک استفاده میکند. پمپ از دو چرخ دنده تشکیل شده است که یکی از آنها توسط موتور الکتریکی یا موتور احتراقی به حرکت در میآید و دیگری توسط دنده اول به حرکت در میآید.
با چرخش چرخ دنده ها، در ورودی پمپ خلاء ایجاد می شود که سیال هیدرولیک را به داخل پمپ میکشد. با ادامه چرخش چرخ دنده ها، سیال به زور از پمپ خارج شده و وارد سیستم هیدرولیک میشود. سرعت جریان سیال بر اساس اندازه چرخ دنده ها و سرعت چرخش آنها تعیین میشود. این پمپ ها در هر سیکل عملکردی، حجم سیال مشخصی با فشار و سرعت معین تولید میکنند.در پشت صفحات رانش آلیاژ برنج یا صفحات سایش، مقدار کمی روغن تحت فشار صفحات را محکم به انتهای چرخ دنده فشار میدهد تا کارایی پمپ را بهبود بخشد.
این پمپ های دنده ای بر حسب درجه بندی حداکثر فشار پمپ، جابجایی و حداکثر محدودیت سرعت ورودی رتبه بندی میشوند.
عموماً از پمپ های دنده ای در سیستم های هیدرولیک مرکز باز استفاده میشود.
قیمت ارزان و جابجایی ثابت از مزیت های بارز این پمپ ها می باشد و از طرف دیگر راندمان حجمی پایین را می توان نقطه ضعف آنها دانست.
مشخصات فنی پمپ هیدرولیک دنده ای
رایج ترین طراحی
قطعات متحرک کمتر،امکان سرویس آسان ، تحمل آلودگی، قیمت نسبتا ارزان.
ثابت که پمپ جابجایی مثبت نیز نامیده میشود.
از نظر دسته بندی، حداکثر فشار، جابجایی دبی مکعب اینچ، حداکثر محدودیت سرعت ورودی رتبه بندی شده است.
مورد استفاده در سیستم های هیدرولیک مرکز باز.
خصوصیات کلی پمپ های چرخ دنده ای
همه آنها از خانواده پمپ های هیدرواستاتیک یا پمپ هایی با حجم جابه جایی مثبت و غالبا جابجایی ثابت دارند.
درجه بندی آنان بسیار وسیع بوده و لذا در بازار از این نوع پمپها از دبی های بسیار کم تا دبی های بسیار زیاد وجود دارد.
تنوع ظرفیت حجمی و فشار کاری بالایی دارند .هر چند که با افزایش ساییدگی قطعات، نشت درونی افزایش مییابد، ولی نسبت به آلودگی های محیطی مقاوم هستند .این گروه از پمپ ها صدای نسبتا بالایی را ایجاد می نمایند.
پمپ های دنده ای را در پنج گروه عمده ی پمپ های دنده ای خارجی ، پمپ های دنده ای داخلی؛ پمپ لوب ، پمپ ژیروتور و پمپ اسکرو تقسیم بندی می نمایند.
پمپ دنده داخلی ویت VOITH
پمپ دنده ای کاپرونی CAPRONI
پمپ دنده خارجی پارکر PARKER
پمپ دنده خارجی گالتک GALTECH
پمپ دنده خارجی بوندیولی BONDIOLI
پمپ هیدرولیک دنده ای بوشی کامرشیال COMMERCIAL
پمپ دنده داخلی اکرله ECKERLE
پمپ دنده داخلی بوش رکسروت BOSCH REXROTH
پمپ دنده خارجی مرزوکی MARZOCCHI
پمپ دنده ای هیدرولیک بوخر BUCHER
پمپ هیدرولیک دنده خارجی سالامی SALAMI
پمپ دنده ای هیدرولیک کراخت KRACHT
پمپ دنده ای هیدرولیک هما HEMA
پمپ دنده خارجی آرافن ARAFAN
پمپ دنده داخلی Internal Gear Pump
یک پمپ دنده خارجی از دو چرخ دنده یکسان ، به هم پیوسته و با هم ترکیب شده تشکیل شده است که توسط شفت های جداگانه پشتیبانی می شود. به طور کلی، یک دنده توسط یک موتور حرکت می نماید و این حرکت چرخ دنده دیگر (دنده بیکار) را چرخش درمی آورد. در برخی موارد، هر دو شفت ممکن است توسط موتور هدایت شوند. شفت ها توسط یاتاقان ها در هر طرف بدنه پشتیبانی می شوند. برای موقعیت چرخ دنده های استوانه ای در مورد چرخ دنده های داخلی می توان عنوان کرد که به گونه ای طراحی شده اند که سیال را به داخل پمپ هدایت می نمایند.
چرخش چرخ دنده ها، در ورودی پمپ خلاء ایجاد میکنند و سیال هیدرولیک را به داخل پمپ میکشد. این سری از پمپ ها میتوانند فشار بیشتری را ایجاد کنند و به دلیل راندمان بالا و طیف گسترده ای از ویسکوزیته که پشتیبانی می نمایند بسیار محبوب هستند .با این حال، پیچیدگی ساختمان داخلی می تواند کمی مسئله ساز باشد !!!
در طراحی داخلی این پمپ ها شکل ظاهری دنده ها و بقیه اجزا دقیقا شبیه ماه و ستاره است به همین دلیل به پمپ های ماه و ستاره هم مشهورند .
از پمپ های دنده داخلی در فشارهای محدود و زیر ۷ مگاپاسکال تا ۳۳۰ بار استفاده میشود.بازه ظرفیت حجمی این نوع پمپ ها ۲.۵ لیتر بر دقیقه تا ۳۷۷ لیتر بر دقیقه میباشد. آلودگی صوتی این سری از پمپ های دنده داخلی بسیار بسیار کم است.
پمپ دنده خارجی External Gear Pump
روتور پمپ دنده داخلی روی یک شفت چرخان نصب می شود و توسط یک موتور یا منبع دیگر به حرکت در می آید به تبع آن دنده هرزگرد که روی یک محور ثابت نصب شده هدایت می شود. هلال روی سر پمپ، چرخ دنده ها را از هم جدا می کند، بنابراین آنها دو مسیر جریان ایجاد می کنند که سپس دوباره به عنوان چرخ دنده ها به هم میپیوندند و مایع را مجبور به خروج از درگاه تخلیه می کند. نکته مهم اینجاست که موقعیت دندانه های چرخ دنده ها به گونه ایست که سیال را به بیرون هدایت می نماید . پمپهای دندهای خارجی معمولاً برای فشارهای کم و متوسط تا ۲۰۰ با مناسب هستند و ظرفیت حجمی ۱.۵ تا ۲۲۲۵ لیتر بر دقیقه را پوشش دهی می نمایند.به دلیل سادگی ساختمان ، سهولت تعمیر و نگهداری قیمت های مناسب تری دارند.
100%به بیان دیگر در ساختمان این پمپ ها، دو عدد چرخ دنده درگیر، وجود دارد که یکی از آنها متصل به شفت موتور محرک پمپ بوده و لذا با چرخش خود، چرخدنده دیگر را به گردش در میآورد. در این پمپ ها، اتاقک پمپاژ Pumping Chamber محدود است بین دو دندانه متوالی، جدار پوسته محفظه و دو عدد صفحه فشار در دو سمت اتاقک.
اصولا در ضمن چرخش چرخدنده ها، هر زمان که دو دندانه درگیر از هم جدا میشوند، یک خلاء نسبی ایجاد میکنند و مکش رخ می دهد.
در بخش خروجی پمپ، زمانی که دندانه ها دوباره با یکدیگر درگیر میشوند، آن سیال به سوی دهانه خروجی پمپ هل داده میشود. شایان ذکر است که همواره وجود فشار زیاد در محفظه خروجی پمپ بسیار نامطلوب بوده ، سبب اعمال یک نیروی غیر بالانس و واقعی به چرخدنده ها و یاتاقان های پمپ میشود.
همچنین پمپهای دو دنده خارجی Double External Gear Pumps وجود دارند که دو پمپ دندهای را که توسط یک محور کوپلینگ هدایت میشوند ترکیب میکنند. یک پمپ دو دنده خارجی دارای مزیت تامین دو مدار هیدرولیک مستقل است و همچنین جریان بیشتری را به یک مدار می دهد.
پمپ اسکرو Screw Pump
در پمپ های اسکرو مجموعه ای از پیچ های به هم پیوسته عملیات پمپاژ را بر عهده دارند. مزیت بارز این گروه ایجاد جریان سیال صاف ، نرم و بدون ضربان و شوک است . به همین دلیل در طراحی آسانسورها و بالابرها از این سری استفاده می شود .
پمپ لوب Lobe Pump
اين نوع پمپ ها، بر مبناي پمپ های دنده خارجی که دارای حجم جابهجایی بیشتری هستند طراحی شده اند .شايان ذكر است كه در اين نوع پمپ ها، هر دو گوشواره توسط يک جعبه دنده كه متصل به شافت است گردش مینماید.
ممکن است از دو یا چند لوب نصب شده بر روی محورهای موازی برای حرکت سیال در پمپ استفاده شود که طراحی و چینش متفاوتی داشته باشند. لوب ها در جهت مخالف میچرخند و سیال بین لوب ها و محفظه پمپ محبوس و ادامه فرایند چرخش جابجا میشود . پمپ های گوشواره ای به دلیل برخورد ملایم با سیالات حساس به برش و همچنین توانایی در کنترل مواد جامد بدون آسیب رساندن به آنها و توانایی در کنترل مایعات با ویسکوزیته بالا ترجیح داده میشوند.
پمپ ژیروتور Gerotor Pump
پمپ های ژیروتور از گروه پمپ های جابجایی مثبت دنده داخلی هستند . روتور داخلی به شافت محرک اصلی پمپ متصل بوده و با چرخش خود روتور خارجی را به گردش در میآورد. این نوع پمپ برای حرکت سیال است از روتور داخلی و خارجی بهره می برد. روتور داخلی یک دندانه کمتر از روتور بیرونی دارد که با یکدیگر تماس ندارند.با چرخش روتورها، سیال از طریق درگاه ورودی به داخل پمپ کشیده شده و بین دندانه های روتور و محفظه پمپ محبوس می شود. سیال پس از ادامه چرخش روتورها از پمپ خارج شده و وارد درگاه خروجی می شوند . طراحی کامپکت ، سبک و کمصدا بودن ، راندمان بالا، ایجاد جریان صاف و یکنواخت وتوانایی کنترل طیف گسترده ای از ویسکوزیته، قیمت مناسب و نصب و نگهداری ساده همگی ویژگی های منحصر به فرد این سری می باشد با این حال گزینه های مناسبی برای فشار های کاری ، دما و ویسکوزیته ی بالا نیستند.
پمپ کلاچ
پمپ کلاچ نوعی پمپ هیدرولیک است که برای کارکردن کلاچ در خودروهایی با گیربکس دستی طراحی شده است. معمولاً توسط موتور از طریق یک تسمه یا چرخ دنده هدایت میشود و برای فشار دادن مایع هیدرولیک که برای درگیر شدن و جدا کردن کلاچ استفاده میشود بکار گرفته میشود.
پمپ کلاچ از طریق یک خط هیدرولیک به سیلندر اصلی کلاچ متصل میشود که سیال تحت فشار را به سیلندر slave که روی شاخک کلاچ قرار دارد، میرساند. هنگامی که پدال کلاچ فشار داده میشود، فشار هیدرولیک افزایش مییابد و باعث میشود سیلندر slave چنگال کلاچ را حرکت دهد که کلاچ را جدا میکند.
پمپ کلاچ Clutch Pump
پمپ هیدرولیک کلاچ یک پمپ دنده ای با جابجایی کوچک است که مجهز به یک کلاچ الکترومغناطیسی با تسمه است که تقریباً در کمپرسور تهویه مطبوع خودرو یافت میشود. هنگامی که اپراتور یک سوئیچ را در داخل کابین کامیون روشن میکند، درگیر میشود. پمپ های کلاچ اغلب در مواردی استفاده میشوند که دیافراگم برش قدرت انتقال داده نشده باشد یا به راحتی در دسترس نباشد. به عنوان یک قاعده کلی، پمپ های کلاچ را نمیتوان در جایی که جریان خروجی پمپ بیش از 15 GPM است استفاده کرد ، زیرا تسمه محرک موتور تحت بارهای بالاتر در معرض لغزش است.
پمپ پره ای Vane Pump
انواع پمپ هیدرولیک پره ای Hydraulic Vane Pumps
پمپ هیدرولیک پره ای چیست؟
پمپ هیدرولیک کارتریجی چیست؟
مکانیسم داخلی پمپ های پره ای یا کارتریجی اینگونه است که یک سری پره به داخل و خارج روتور میلغزند تا خلاء ایجاد کنند و موجبات حرکت و جابجایی سیال هیدرولیک را فراهم می آورند . بر روی جداره ی روتور، دالانهایی تعبیه شده است، که با خار به شافت گرداننده خود متصل هستند و درون یک رینگ پهن بادامکی شکل میچرخد.
پره ها درون دالانهای روتور قرار دارند و لبه ی آنها با جداره داخلی رینگ پهن بادامکی در تماس هستند.
در هنگام کار نیروی گریز از مرکز و فشار روغن سبب می شود حفظ تماس کامل با جداره رینگ پهن بادامکی می شود .
به دلیل سطح پایین آلایندگی های صوتی و صدای کم، راندمان بالا و توانایی ارائه نرخ جریان بالا در فشارهای پایین بسیار محبوب هستند ،فقط بسیار بسیار بسیار حساس به آلودگی های محیطی هستند !!!
ما تلویحا اشاره کردیم که پمپ های پره های همان پمپ های کارتریجی هستند !!!!
پمپ های پره ای ممکن است جابجایی ثابت و یا جابجایی متغیر داشته باشند .
این گروه پمپها از نوع پمپ با حجم جابهجایی مثبت، میباشند که می توان آنها را به دو دسته ی اصلی پمپ های پره ای هیدرولیک جابجایی ثابت و پمپ های هیدرولیک پره ای جابجایی متغیر تقسیم بندی نمود . پمپ های جابجایی ثابت دارای جابجایی تنظیم شده هستند که حجم جابهجای پمپ متناسب با پهنای رینگ بادامکی، پهنای روتور و عمق بادامک رینگ است.از سوی دیگر پمپ های پره ای با جابجایی متغیر می توانند نرخ جریان را بر اساس فشار و تقاضای سیستم معمولاً از طریق مکانیسمی که هندسه داخلی پمپ یا زاویه روتور را تغییر می دهد تنظیم کنند.
کلا گروه پمپ های پره ای ایده آل برای استفاده در بازه های فشار کاری ۱۷۰ الی ۲۸۰ بار و دبی خروجی ۵ گالن تا ۵۰ گالن هستند .
علاوه بر تقسیم بندی یاد شده می توان پمپ های پره ای را در دو گروه بالانس و غیر بالانس هم دسته بندی نمود .
خصوصیات کلی پمپ های هیدرولیک پره ای
پمپ های هیدرواستاتیک یا پمپ هایی با حجم جابهجایی مثبت میباشد.
سری پمپهای پرهای بالانس هیدرولیک حجم جابهجایی ثابت دارند ولی سری پمپهای پره ای غیربالانس هیدرولیک می توانند هم حجم جابهجایی ثابت و حجم جابهجایی متغیر را پوشش دهی نمایند .
پمپ های هیدرولیک پره ای تنوع زیادی در حجم را ارایه می نمایند، ضمنا فشارهای کاری تا ۳۰۰۰ psi را نیز می توانند ساپورت نمایند.
راندمان کاری و طول عمر مفید بالا ، سهولت در نصب و نگهداری از مزیت های بارز این سری پمپ ها می باشد البته که به نسبت سایر پمپ صدای کمتری را ایجاد می نمایند .
به دلیل حساسیت بالایی که نسبت به آلودگی های محیطی و سیال دارند ، تمیز بودن مدار و استفاده از روغن هیدرولیک مرغوب تاثیر مستقیم بر طول عمر این پمپ دارد.
برند های موجود پمپ های پره ای بشرح زیر عبارتند از:
پمپ پره ای دنیسون Denison
پمپ کارتریجی رکسروت Rexroth
پمپ کارتریجی ایتون ویکرز Eaton Vickers
پمپ پره ای دنیسون Denison
پمپ پره ای دیپلماتیک Duplomatic
پمپ کارتریجی ولجان veljan
پمپ پره ای یوکن Yuken
پمپ کارتریجی آتوس Atos
پمپ پره ای صنایع هیدرولیک ایران IHI
پمپهای پره ای بالانس هیدرولیکی Balanced Vane Pump
بدنه این پمپ ها بیضی شکل است واز دو پورت ورودی و خروجی با زاویه ۱۸۰ درجه نسبت به هم بهره می برند که گاه دریچههای ورودی در هم ادغام میشوند.
این مکانیسم به منظور تعادل نیروی وارد شده به شفت اتخاذ شده و موجب می شود ارتعاش قابل توجهی وجود نداشته باشد. به سبب همین مزیت این گروه توانایی عملکرد مطلوب در فشار کاری تا ۲۸۰ بار را نیز دارا هستند .
امروزه اکثر پمپهای پره ای حجم جابجایی ثابت دارای طراحی و ساختمان بالانس میباشند.
خود پمپ های پره ای بالانس می توانند شماتیک های مختلفی داشته باشند که به بررسی چند گروه مطرح می پردازیم
پمپ های پره ای بالانس مدور Round Vane Type
شماتیک ظاهری سطح مقطع این سری دایره ای، مدور و گرد است.
قطعاتی که در مجموعه پمپاژ وجود دارند، عبارتند از: رينگ پهن بادامكي، روتور، پرهها، خار روتور، دو عدد صفحه جانبی، اين صفحات به دليل آنكه قسمت مركزي آن به شكل بوش تراشيده میشود، در شكل فوق به نام بوشينگ (Bushing) هستند
پمپ هاي پرهای بالانس مدور دوبل Double Round Pumps
بر روی شافت اصلی پمپ دو مجموعه پمپاژ مستقل از هم سوار میشوند.
پمپ پره ای دو مرحله ای Two Stage Pumps
در واقع یک پمپ ظرفیت تولید دبی را در دو مرحله افزایش می دهد. یعنی می توان انتظار داشت فشار کاری تا 2000 psi افزایش یابد. دبی نهایی هرچه باشد، توسط شیر تقسیم فشار Dividing Valve بطور مساوی بین دو مرحله تقسیم میشود.
پمپ هیدرولیک پره ای ترکیبی Combination Vane Pumps
گاهی در ساختمان پمپ های پره ای مدور دوبل , شیر فشار شکن Relief valve و شیر بی بار کننده Unloading valve و شیر بی بار کننده و شیر یک طرفه One way valve وجود دارد .
پمپ هیدرولیک پره ای چهار گوشی Square Vane Type Pumps
اين نمونه دارای ساختمانی بسیار ساده تر از پمپ های مدور میباشند که شامل یک رينگ پهن ، روتور، دوازده عدد پره و یک صفحه فشار که تحت فشار یک فنر قرار دارد می باشند که در ابعاد و اندازه های مختلف ارائه می شوند .
پمپ های پرهاي چهارگوش دوبل
ویژگی ظاهری ساختمان این پمپ ، وجود کانال خروجی “پمپ بزرگتر” بر روی بدنه پمپ و کانال خروجی “پمپ کوچکتر” بر روی درپوش پمپ می باشد .
پمپ های پره ای چهارگوش با عملکرد فوق العاده بالا High Performance Vane Pumps
با پیشرفت تکنولوژی و قابلیت های بی نظیر ماشینکاری جدید ، پمپ های هیدرولیک پره ای بالانس هیدرولیک با عملکرد فوق العاده بالا، توانایی کار در فشارهای بسیار زیاد و دورهای بالا ساخته شده اند.
پمپ های پره ای غیر بالانس هیدرولیکی Unbalanced Vane Pump
پمپهای پره ای غیر بالانس ،هیدرولیکی، غالباً از نوع حجم جابجایی ثابت میباشند و به ندرت با حجم جابهجایی متغیر ساخته میشوند همواره به شافت روتور این پمپ یک نیروی برشی اعمال میشود. یعنی حجم جابجایی این پمپها قابل تنظیم بوده و بنابراین شدت جریان آنها ثابت نیست.این کار با جابجا نبودن مرکز روتور و در واقع تعیین میزان عدم هممحوری روتور و بدنه انجام میشود.چون در این پمپها، محفظههای تحت فشار در یک طرف شفت قرار دارند، دریچه خروجی همواره تحت فشار است و دریچه ورودی مکش میکند بنابراین در پمپ عدم تعادل ایجاد میشود و ارتعاش میکند.این ارتعاش ناخواسته به یاتاقان شفت نیرویی دائمی در یک جهت وارد میکند که در سرعتهای بالا سایش زیادی ایجاد میکند.به همین دلیل این پمپها فقط در فشارهای پایین مناسب هستند. این پمپها معمولاً در فشارهای ۳۵ تا ۱۴۰ بار کار میکنند.
پمپ پره ای دبی متغیر Variable Flow Vane Pump
برخلاف پمپ های جابجایی ثابت، پمپ های پره ای با جابجایی متغیر می توانند نرخ جریان را بر اساس فشار و تقاضای سیستم تنظیم کنند. این تنظیم معمولاً از طریق مکانیسمی انجام می شود که هندسه داخلی پمپ یا زاویه روتور را تغییر می دهد.
پمپ پیستونی Piston Pump
انواع پمپ هیدرولیک پیستونی Hydraulic Piston Pump
پمپ هیدرولیک پیستونی چیست ؟
پمپ پیستونی محوری رکسروت REXROTH
پمپ پیستونی رادیال HAWE
پمپ پیستونی ابر ABER
پمپ پیستونی محوری ایتون ویکرز EATON VICKERS
پمپ پیستونی محوری پارکر PARKER
پمپ پیستونی لینده LINDE
پمپ پیستونی زاور دانفوس Sauer Danfoss
پمپ پیستونی محوری یوکن YUKEN
پمپ پیستونی رادیال توز ایران
یک سری پیستون داخل این پمپ با حرکت رفت و برگشتی خود عملیات حرکت سیال هیدرولیک را بر عهده دارند. این گروه از پمپ های هیدرولیک، از نوع پمپ هایی با حجم جابه جایی مثبت میباشند. محرک این پمپ ها یا یک موتور برقی و یا یک موتور احتراقی میباشد.
فشار کاری بالا و امکان کنترل دقیق جریان سیال ، امکان تغییر جریان سیستم بدون نیاز تغییر سرعت موتور از مزیت های بارز این گروه می باشد.
با این حال، هزینه های اولیه بالا و همچنین مقاومت کم در برابر آلودگی، الزامات فیلتراسیون سختگیرانه و افزایش پیچیدگی وجود دارد.
پمپ های پیستونی در دو گروه شعاعی و محوری ارائه می شوند که هر دو گروه می توانند دبی متغیر هم باشند.
ویژگی ها
قدرت و توانایی عملکرد مطلوب در فشار های کاری بالا ، ساپورت طیف وسیعی از لیتراژها و فشارهای هیدرولیکی
مکانیسم داخلی و عملکرد پیچیده ، حساسیت بالا نسبت به آلودگی های محیطی ، هزینه های اولیه بالا ، مستلزم فیلتراسیون سختگیرانه
امکان ایجاد تغییرات جریان سیستم بدون به وجود آمدن تغییر در سرعت موتور
امکان انتخاب و دسترسی به جابجایی ثابت و متغیر
خصوصیات
پمپ هایی هیدرواستاتیکی یا پمپهایی با حجم جابهجایی مثبت میباشند.
راندمان کاری فوق العاده بالایی دارند، توانایی عملکرد مطلوب در طیف وسیعی از دما و ویسکوزیته را دارند .
در ظرفیتهای گوناگون و با حجم جابجایی ثابت و متغیر ارایه می شوند.
مشخصات فنی پمپ هیدرولیک پیستونی چیست؟
محدوده ی فشار کاری سری پمپ های پیستونی شعاعی بازه ی ۵۰ تا ۴۱۴ بار می باشد (باید به کاتالوگ و دیتاشیت هر پمپ به صورت انحصاری توجه کرد!!!)
محدوده ی فشار کاری سری پمپ های پیستونی محوری بازه ی ۵۰ تا ۳۵۰ بار می باشد (باید به کاتالوگ و دیتاشیت هر پمپ به صورت انحصاری توجه کرد!!!)
دقت کنید که توان الکتروموتور بر حسب دور بر دقیقه تاثیر مستقیم بر روی محاسبات فشار کاری دارد !!!!
پمپ پیستونی شعاعی Radial Piston Pump
آرایش پیستون های این پمپ به صورت شعاعی حول یک محور مرکزی که عمود بر محور صفحه سواش SwashPlate حرکت میکنند طراحی شده تا سبب پمپاژ سیال هیدرولیک گردد. بدیهی است قادر به ایجاد فشارهای بالاتری نسبت به سری محوری هستند و میتوانند کنترل دقیق جریان سیال را فراهم کنند.
بلوک حاوی مجموعه سیلندرها Cylinder Block حول یک محور ثابت Stationary pintle و درون یک رینگ گرد واکنشی Reaction Ring میچرخد.
مرکز رینگ واکنشی منطبق بر مرکز بلوک مجموعه سیلندرها نیست یعنی بلوک و رینگ هم مرکز نیستند. نظر به اینکه پیستونها بطور مکانیکی به رینگ واکنشی متصل نمیباشند،این نیروی گریز از مرکز که هنگام چرخش بلوک سیلندرها ایجاد می شود به همراه نیروی فشار روغن هیدرولیک، سبب چسبیدن پیستون ها به جداره ی رینگ می شود.
از طرف دیگر، همینطور که پیستونها، درون سیلندرها در حال حرکت اجباری رفت و برگشت هستند ( بواسطه روی هم نبودن دو مرکز یاد شده) کانالهای موجود در بدنه محور ثابت یاد شده،موجب جابجایی سیال می شود.
حجم جابهجایی در این نوع پمپها بستگی به ابعاد، تعداد سیلندر و طول کورس پیستونها دارد. در برخی از پمپ ها با جابهجایی رینگ واکنشی میتوان طول کورس پیستونها را تغییر داده و لذا حجم جابهجایی پمپ را تغییر داد.
پمپ پیستونی محوری Axial Piston Pump
شماتیک چیدمان مجموعه پیستون های این پمپ های پیستونی محوری به صورت دایره ای می باشد که به موازات محور صفحه سواش حرکت میکنند . پمپ های پیستونی محوری می توانند با جابجایی ثابت یا جابجایی متغیر ارایه شوند.عموما فشرده تر و کارآمدتر از سری شعاعی هستند.
پمپ پیستونی محور مستقیم با صفحه زاویه گیر دبی ثابت Swash Plate Design Inline fixed displacement Piston Pumps
در پمپ های پیستونی محوری Axial Piston Pumps، ضمن اینکه بلوک مجموعه سیلندرها و شافت گرداننده پمپ در یک راستا مستقرند و پیستونها به موازات شافت گرداننده پمپ قرار دارند از طریق کفشک های خود، به رینگ ردیاب Retracting Ring متصل میشوند.کانالهایی که در صفحه سوپاپ Valve Plate تعبیه شدهاند، سبب جابجایی دبی می شوند .
حجم جابهجایی Displacement در پمپ های پیستونی محوری نوع مستقیم با صفحه زاویه گیر، بستگی به ابعاد، تعداد سیلندرها، کورس پیستونها دارد که البته کورس پیستونها تابع انحراف صفحه زاویه گیر است.
پمپ پیستونی محور مستقیم با صفحه زاویه گیر دبی متغیر Swash Plate Design Inline variable displacement Piston Pumps
در پمپ های پیستونی مستقیم با حجم جابهجایی متغیر, صفحه زاویه گیر درون یک یوغ yoke متحرک سوار میشود.با حرکت یوغ به دور محورش، میتوان اندازه انحراف صفحه زاویه گیر را تا حداکثر 17.5 درجه تغییر داد و سبب افزایش و کاهش کورس پیستونها شد.
پمپ پیستونی محور زاویه دار جابجایی ثابت Bent Axial Piston Pump Fixed Displacement
در این نوع پمپ های پیستونی ، محور بلوک حاوی مجموعه سیلندرها با محور شافت گرداننده پمپ، در یک راستا نیست و با یک زاویه شکست به یکدیگر متصل میشوند.
شاتون پیستون ها Piston Rods به فلنج شفت گرداننده با اتصال کاسه ساچمه ای Ball Joint متصل است و این گردش دورانی فلنج است که سبب حرکت پیستون ها می شود
یک عدد مفصل چهارپر Universal Join محور مجموعه بلوک سیلندرها را به شافت گرداننده، متصل می نماید.
بدیهی است در پمپ پیستونی با جابجایی ثابت، صفحه SwashPlate غیر قابل تنظیم است و معمولاً زاویه شکست بین دو محور برابر ۲۳ و یا ۳۰ درجه است حجم جابهجایی پمپ بستگی به ابعاد، تعداد سیلندرها و کورس پیستونها دارد و اغلب در سیستم های هیدرولیک مرکز باز استفاده میشود.
پمپ پیستونی محور زاویه دار دبی متغیر Bent Axial Piston Pumps variable Displacement
گاهی الزامات جریان هیدرولیک بر اساس شرایط عملیاتی متفاوت است وممکن است نیاز باشد که جریان سیستم بدون تغییر سرعت موتور تغییر کند.
در یک پمپ جابجایی متغیر ، اگر بردار نرمال با صفحه بادامک یا صفحه سواش SwashPlate موازی با محور چرخش تنظیم شود، پیستونها در سیلندر هیچ حرکتی نمی کنند ، بنابراین خروجی و دبی وجود ندارد و این حرکت صفحه swash است که خروجی پمپ را از صفر تا حداکثر کنترل می کند.
چون زاویه ی صفحه سواش پلیت ثابت نیست و زاویه آن را میتوان با توجه به سیگنال فشار دریافتی از شیر کنترل جهت از طریق یک جبران کننده تنظیم کرد.
در صورت نیاز به جریان بیشتر، زاویه صفحه سواش تغییر میکند حداکثر زاویه شکست بین دو محور ۳۰ درجه و حداقل آن صفر درجه است. علاوه بر این در ساختمان این مدلها از یک یوغ yoke نیز جهت تغییر زاویه شکست بین دو محور، بهره برده می شود و اغلب در سیستم های هیدرولیک مرکز بسته استفاده میشود.
در سیستم مرکز بسته، با کاهش نیاز به جریان، زاویه صفحه SwashPlate در پمپ جابهجایی متغیر کاهش مییابد به طوری که جریان اضافی یا از دست دادن توان هیدرولیک وجود ندارد.
برخی از مکانیزم های کنترل یوغ، قادر هستند حتی یوغ را از وضعیت مرکزی (زاویه شکست صفر) عبور دهند و جریانهای ورودی و خروجی سیال به پمپ را برعکس کنند.
پمپهای پیستونی با جابجایی متغیر میتوانند جریان را جبران کنند بعضی از این گروه فشار را هم جبران کنند و دسته ای هم هر دو جریان و فشار را جبران می کنند.
برای جبران جریان متناسب با تغییر نیازهای جریان، زاویه صفحه swash برای حفظ حاشیه فشار ثابت تنظیم میشود و برای جبران فشار صرف نظر از تغییرات فشار سیستم،با تنظیم زاویه صفحه swash همواره میزان مشخصی از جریان حفظ میشود و در نهایت برای جبران جریان و فشار توام با هم مکانیسمی طراحی شده یک سیستم حسگر بار نامیده میشود.
البته خود این گروه از پمپ ها به دو دسته تخصصی کنترل مستقیم و کنترل سروو تقسیم می شود که توضیحات آنها فعلا در این مقاله میسر نیست ولی عزیزان علاقمند با کلیک روی لینک بالا می توانند اطلاعات اجمالی خوبی را کسب نمایند . صفحه زاویه گیر میباشد و نوع محور زاویه دار
سوالات متداول
فشار کاری هر پمپ هیدرولیک چقدر است؟
پمپ های هیدرولیک به ندرت برای فشار کاری کمتر از 50 بار آداپته شده اند
پمپ های دنده ای هیدرولیک بازه ی ۲۱۰ تا ۳۵۰ بار را پشتیبانی می نمایند
حداکثر فشار معمول در پمپ های دنده خارجی ۲۵۰ بار است.
رایج ترین فشار کاری مورد استفاده پمپ های دنده ای ۲۱۰ بار است.
فشار کاری ۳۰۰ بار و بالاتر را می توان از برخی پمپ های دنده داخلی انتظار داشت .
پمپ های پره ای هیدرولیک بازه ی ۷۰ تا ۳۰۰ بار را پشتیبانی می نمایند
حداکثر فشار معمول در پمپ های پره ای ۱۷۰ بار است.
رایج ترین فشار کاری مورد استفاده پمپ های پره ای ۱۷۰ بار است.
فشار کاری ۲۰۰ بار و بالاتر را می توان از برخی پمپ های پره ای انتظار داشت .
پمپ های پیستونی هیدرولیک بازه ی ۳۰۰ تا ۴۵۰ بار را پشتیبانی می نمایند
حداکثر فشار معمول در پمپ های پیستونی آنها با فشار بالا ۴۰۰ بار است.
بازه ی ۳۰۰ تا ۳۵۰ بار فشار کاری است که به طور فزاینده ای در مدار باز استفاده میشود.
حداکثر فشار کاری ۴۲۰ بار برای انتقال هیدرواستاتیک در مدارهای بسته است.
از بعضی از پمپ های هیدرولیک می توان انتظار ۷۰۰ بار فشار کاری را نیز داشت (این پمپ ها را می توانید در تولیدات HAWE ببینید)
کدام پمپ را برای کدام کاربرد انتخاب کنیم؟ نحوه انتخاب پمپ هیدرولیک چیست؟
در هنگام انتخاب پمپ باید فشار کاری سیستم و حجم جابجایی که مد نظر است ، نوع سیال ، شرایط محیطی و دمایی باید بررسی شود . از طرف دیگر نحوه نصب پمپ و اتصالات ، نوع شفت پمپ ، جهت گردش پمپ ، قابلیت هایی که می توان در پمپ کنترل نمود یا تغییر داد هم می تواند مهم باشد .
کار پمپ هیدرولیک را بیان کنید؟
کار پمپ هیدرولیک در مدار تولید دبی است و لاغیر
دسته بندی پمپ های هیدرولیک بر چه اساسی است، توضیح دهید؟
مهمترین و پرکاربردترین و اصلی ترین دسته بندی پمپ مربوط به دسته بندی بر اساس شماتیک ظاهری ، نحوه عملکرد و ساختمان داخلی پمپ ها می باشد که بر این اساس سه گروه عمده ی پمپ های دنده ای هیدرولیک ، پمپ های پره ای هیدرولیک و پمپ های پیستونی هیدرولیک طبقه بندی می شوند .
چهار ویژگی مهم پمپ هایی هیدرولیک با حجم جابجایی غیر مثبت را توضیح دهید؟
اين دسته از پمپها فقط براي انتقال سيالات ساخته مي شوند
مقدار جريان خروجي اين دسته از پمپها با افزایش مقاومت، كاهش مي يابد، ممکن است در حالي كه پمپ در حال چرخش است، هيچگونه خروجي نداشته باشد
اگر شير الين خروجي را در اين دسته از پمپها، ببنديم، در آن صورت، در دور ماكزيمم پمپ، ماكزيمم فشار کاری اين پمپ را در اختیار خواهیم داشت
جريان خروجي از اين پمپها، روان و مستمر است
چهار ویژگی مهم پمپ هایی با حجم جابه جایی مثبت را توضیح دهید؟
اين دسته از پمپها قادراند، با هر بار تلمبه كردن و يا با هر دور گردش خود، مقدار معيني، مايع هيدروليك را جابجا نمايند.
مقدار مايع خروجي اين گروه از پمپها، مستقل از ميزان فشار بر روي دهانه خروجي پمپ است، لذا اين دسته از پمپها براي انتقال قدرت در هيدروليك، بسيار مناسبند.
اگر شير خروجي اين دسته از پمپها بسته شود، در آن صورت يا پمپ ميشكند و يا محرك آن از حركت باز مي ايستد. به همين دليل در درون ساختمان اين نوع پمپ، يا از شير متعادل كننده فشار و يا از شير فشار شكن استفاده مي شود.
اين دسته از پمپها، نه فقط توليد جريان مي نمايند، بلكه با انجام آببندي مثبت، حفظ جريان نموده و به اين ترتيب بر مقاومت موجود بر سر راه جريان غلبه مينمايند.
متداول ترین درجه بندی پمپها بر چه اساسی است توضیح دهید؟
درجه بندي بر اساس دبی در دور متداول ترین درجه بندی است ، ظرفيت حمل يا جابجايي سيال مايع توسط پمپ را ميتوان بر اساس حجم جابجايي در دور و يا بر اساس مقدار خروجي آن در واحد زمان يعني دبي بيان كرد. مشهور ترین واحد های اندازه گيری دبي گالن در دقيقه ، يا ليتر در دقيقه و يا متر مكعب در ساعت مي باشد.
به چه دلایلی راندمان حجمی پمپ ها ۱۰۰٪ نمی تواند باشد؟
خوب طبیعی است که همواره مقداری از انرژی و ظرفیت پمپ ها به هدر می رود ،وجود نشتی داخلي ،سر خوردن ذرات مايع بر روي سطوح قطعات ثابت و متحرك پمپ هم بی تاثیر نیست .
حجم جا به جایی پمپ چیست ؟
حجم مقدار مايعي است كه در هر دور چرخش پمپ، جابجا ميشود و مقدار آن برابر است با حجم يكي از اتاقهاي پمپاژ در تعداد اتاقک هايي كه در يك دوران كامل پمپ، از مقابل دهانه مجراي خروجي، عبور مي كند. متداولترين واحد اندازه گيري حجم جابجايي عبارت از اينچ مكعب بر دور و يا سانتي متر مكعب بر دور است.
چهار مورد از خصوصیات کلی پمپ های چرخ دنده ای را شرح دهید؟
اين گروه از پمپها از نوع پمپ هایی با حجم جابجايي مثبت مي باشند.
محرك اين پمپها يا يك موتور برقي و يا يك موتور احتراقي است. با حمل سيال در فضاي بين دندان هاي خود، ايجاد جريان مي كنند.
اين پمپها از گروه پمپهاي فشار پایین، محسوب ميشوند، هر چند كه برخي از آنان قادرند تا 3000 psi فشار هم، توليد نمايند.
هر چند كه با افزايش سائيدگي قطعات، نشت دروني افزايش مي يابد. با اين حال اين گروه از پمپها، نسبت به انواع ديگر با دوام تر و در مقابل آلودگي روغن، مقاوم ترند.
هر قدر كه تعداد اتاق هاي پمپاژ زيادتر باشد، صدای كاركرد آنها، بيشتر است.
به شافت کدام گروه از پمپ های پره ای، نیروی برشی همواره وارد میشود؟
پمپهاي پره اي غیر بالانس هيدروليكي
کدام گروه از پمپ های پره ای هم با حجم جابجایی ثابت و هم متغیر ساخته میشود؟
پمپهاي پره اي غير بالانس هيدروليكي،
چهار مورد از خصوصیات کلی پمپهای پره ای را شرح دهید؟
همه آنها از خانواده پمپ هاي هيدرواستاتيك يا پمپ های با حجم جابجايي مثبت ميباشد.
همه پمپهاي پره اي بالانس هيدروليكي از نوع پمپ با حجم جابجايي ثابت مي باشد
پمپهاي پره اي غير بالانس هيدروليكي، هم از نوع حجم جابجايي ثابت و هم از نوع حجم
پمپهاي پره اي، با تنوع زياد، از حجم هاي كم، متوسط تا خيلي زياد و فشارهاي كاري تا ً محدوده دور آنان بسيار وسيع است. 3000 psi ساخته و به بازار عرضه ميشوند.
پمپهاي پره ای قابل اطمينان؛ با راندمان بسيار خوب، راحت در سرويس و نگهداري و آرام و بیصدا در هنگام كار هستند.
چهار مورد از خصوصیات کلی پمپ های پیستونی را شرح دهید؟
همه آنها از خانواده پمپ هاي هيدرواستاتيك يا پمپهايي با حجم جابجايي مثبت ميباشند.
راندمان فوق العاده بالايي دارند.
در ظرفيتهاي گوناگون با حجم جابجايي ثابت و متغير، ساخته و به بازار عرضه ميشود.
پمپهاي پيستوني شعاعي، قادرند فشار هاي بالايي در محدوده 414 بار را ارایه نمایند
گرانترین پمپ ها از چه نوعی هستند؟
پمپ های پیستونی
در آخر ولی نه کم اهمیت تراز همه بیان می داریم
تمامی این مطالب را در فایل پی دی اف آموزش هیدرولیک صنعتی در بخش پمپ می توانید مطالعه فرمایید
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا مقاله هیدرولیک چیست را مطالعه فرمایید
این مطلب هر لحظه در حال به روز رسانی می باشد
دیدگاهتان را بنویسید